Landelijk is veel aandacht voor het Post65-erfgoed, ons jonge erfgoed. De stad is volop in ontwikkeling en sinds enkele jaren wordt ook druk gezocht naar ruimte om de stad te verdichten. Het jonge erfgoed hebben we eigenlijk nog nauwelijks in beeld, laat staan beschermd tegen sloop. En dat is jammer, want ook uit deze periode is bijzondere bebouwing te vinden die een verhaal over Tilburg vertelt. Wat vindt u van dit jonge erfgoed? En op welke manier wilt u bijdragen aan de inventarisatie van dit erfgoed? Praat mee!
De sprekers op deze avond zijn:
Wethouder Bas van de Pol: waarom wil de gemeente het Post65-erfgoed inventariseren?
De Tilburgse bouwhistoricus John van Lierop neemt ons mee door een brede staalkaart van Post65-architectuur in Tilburg. Wat is er aan jong erfgoed in Tilburg te vinden?
Promovenda Lidwine Spoormans (TU Delft) deed onderzoek naar participatie van burgers bij erfgoed. Hoe kan je het publiek betrekken bij het inventariseren van dit jonge erfgoed? Welke nieuwe inzichten levert dat op?
En Karel Loeff (voorzitter van de landelijke Bond Heemschut) komt vertellen over hoe het jonge erfgoed er landelijk voor staat, en wat het belang is van het bewaren van het Post65-erfgoed.
Interpolis anno 2011 Foto: René de Wit